2011-07-24 15:04

Typisch Hollands weer tijdens de Polsstokdag in Polsbroekerdam

Afgelopen zaterdag organiseerde de polsstokvereniging Polsbroekerdam de Polsstokdag. Ondanks de harde wind kon er gesprongen worden. Er werd gestreden om de Triangel Cup en er waren verder vele andere activiteiten op het terrein te doen. Ondanks de afgelaste finale werd er toch een goede wedstrijd neergezet, na de regenbui kon er ook nog geslingeraapt worden.

In de Jongens categorie was het Martijn van Schaik (Benschop) die zijn titel moest verdedigen, er was deze dag slechts een jongen sterker en dat was Erwin Timmerarends (Montfoort). Timmerarends werd eerste met 16.52m. Van Schaik volgde met 15.41m. De talentvolle springer Geert Brokking (Lopik) werd met 13.49m derde.

Bij de Junioren werd er weer flink gestreden om de prijzen. Wilco van Amerongen (Benschop) opende met een fraaie 17.86m. Ook Sander van Vliet (Oudewater) was weer in vorm en sprong direct daarna 17.24m. waarmee hij tweede kwam te staan. Geert Pieter de Bruijn (Lopik) liet merken dat hij de laatste weken goed in vorm is en sprong zich in de laatste voorronde met een prachtige afstand van 17.73m tussen de nummer een en twee in.

Jaco de Groot (Woerden) liet het afweten bij de Senioren, hij kon zich niet plaatsen voor de finale. Het waren Christiaan Spruit (Snelrewaard) en Pieter Verweij (Linschoten) die voor een verassing zorgden. Verweij sprong bij de Senioren A klasse 17.71m, waarmee hij liet zien dat hij terugkomend van een blessure weer volop mee doet voor de prijzen. Spruit opende met een hele mooie 17.62m waarmee hij bij de Senioren Topklasse eerste werd. Daarop volgde, met slechts twee centimter verschil, Jan-Willem de Groot (Kamerik). Ook de gebroeders Cornelis en Bastiaan de Bruijn (Lopik) waren in vorm, zij werden derde en vierde. Omdat de finale na enkele sprongen werd afgelast, werd Pieter Verweij uiteindelijk de winnaar van de Triangel Cup.

Bij de Dames werd er geworsteld tegen de wind, maar de jarige Wendy Helmes (IJsselstein) won voor de vierde keer de Triangel Cup met een afstand van 13.92m. Dymphie van Rooijen (IJsselstein) kon zich niet plaatsen in de top drie, ze was nog wat onwennig naar haar vakantie. Tweede werd Jessica Snoek (Benschop) met een afstand van 13.15m en daarop volgde Margriet Kamphof (Montfoort) die 12.53m sprong.

Volgende week zaterdag wordt er in it Heidenskip in Friesland gesprongen op het NFM (Nationale Fierljep Manifestatie). Daar springen de Friese en de Hollandse springers tegen elkaar en wordt er gestreden om de NFM titel. Vanaf 10:00 uur beginnen de voorrondes waarin de springers zich zullen kwalificeren voor de finale die gaat beginnen om 19:00 uur.