2011-08-04 10:52

Verslag jeugdwedstrijd Vlist 2 augustus

Prachtig weer voor een wedstrijd in Vlist, en toch regent het.

Dinsdag 2 augustus was een heerlijke dag om een mooie wedstrijd te springen. Het weer was geweldig, droog, warm, geen wind. Ingrediënten genoeg dus om eens lekker ver te springen. Maar vanwaar die regen dan. Je kunt met recht zeggen dat het PR's regende. Want van de 72 sprongen is er maar liefst 22 keer een PR gesprongen. We kunnen terugkijken op een hele goede wedstrijd van de jeugdspringers.

Jeugd C.
Bij de jeugd C mocht Guus Hoogland het spits afbijten. En ja hoor gelijk ging het goed, hij sprong direct een PR van 6.83 meter.
Ook Bram den Hartogh had er zin in. En ook hij sprong een nieuw PR van 7.05 meter.

En Jelle Vianen kon het nog net even wat beter, hij sprong zich naar de eerste plaats met een nieuw PR van 7.20 meter waarmee hij de eerste ronde de leiding nam.

Dennis van Galen deed ook een goede poging en landde bij 7.10 meter in het zandbed. Goed voor een tweede plaats op dat moment.

In de tweede ronde kon Jelle Vianen zich weer verbeteren en zijn positie verstevigen. Hij sprong wederom een nieuw PR. Dit keer naar 7.27 meter.

Dat het spannend was was duidelijk. Er werden regelmatig dezelfde afstanden gesprongen. Als dat het geval is word er gekeken naar een andere afstand van de springer. Welke dan het verst is staat bovenaan. Zo zie ja maar weer dat alle sprongen tellen.
Deze dag was het meerdere keren zo dat er springers dezelfde afstand hadden gesprongen. Er werd dan ook regelmatig naar een andere afstand van de springer gekeken.
Het was zelfs zo dat er in de derde ronde drie springers waren met een zelfde afstand.
Zo sprongen Jessica Klever in de tweede ronde, Dennis van Galen in de eerste ronde en Bram den Hartogh in de derde ronde, een nieuw PR van 7.10 meter. Hiermee deelden zij heel even een derde plaats.

Maar er blijven regelmatig nieuwe talenten opstaan. Dit keer was dat Demi Groothedde die voor een verrassing zorgde. Zij had in de eerste ronde al een nieuw PR gesprongen, maar dat was niet ver genoeg. In de tweede ronde lukte het beter en zij nam gelijk de leiding met 7.28 meter.

Dit keer werd er een derde ronde gesprongen en daarin veranderde nog heel veel. Zo wist Dennis van Galen zich te verbeteren naar 7.28 meter en daarmee op een gedeelde eerste plaats kwam met Demi. Voor hem was het afwachten wat de anderen gingen doen.
Het was voor velen te ver om ook zo'n mooie afstand te springen, alleen voor Ruben de Jong niet. Het lukte hem om ook 7.27 meter te springen.
Omdat er twee maal dezelfde aftand gesprongen was en met maar 1 centimeter verschil was het een hele puzzel om te kijken wie er met een prijs naar huis mochten gaan. Helaas was het voor Ruben dit keer zo dat hij, wel met een hele mooie afstand, net buiten de prijzen viel.

Jeugd B.
Bij de jeugd B was het Jonathan Stigter die als eerste mocht springen. Hij begon heel goed en zette een te verbeteren afstand van 8.01 meter neer. Wel heel ver voor de jeugd B, maar op een mooie avond als deze kon je van alles verwachten.
In de eerste ronde sprong er ook niemand overheen en bleef Jonathan aan de leiding.

Eimert van Ingen deed een goede poging, maakte ook een mooie sprong en landde met een nieuw PR bij 7.39 meter in het zandbed. Het was wel goed voor een tweede plek in de eerste ronde.

Ook Jake van Dam deed goed mee. Hij sprong de derde afstand in de eerste ronde van 7.10 meter.

In de tweede ronde veranderde er wel het een en ander. Zo sprong Twan Kastelein zich met een nieuw PR van 8.23 meter naar de eerste plaats en liet daarmee iedereen weer een plaatsje zakken.

En in deze ronde ging Tessa van Schaik meedingen naar een prijs. Zij sprong net iets verder als Jake van Dam (7.54 meter) naar een mooie afstand van 7.55 meter. Het was dus echt centimeterwerk deze avond.

De derde ronde veranderde er niet veel, maar de spanning was er zeker wel. Het was wederom Tessa van Schaik die andere springers even zenuwachtig maakte. Want de tweede prijs stond nog op een aftand van 8.01 meer. Zij ging goed over en kwam dicht in de buurt, maar haalde het net niet. Met een goede afstand van 7.99 meter behield zij haar derde plaats.

Jeugd A.
Bij de jeugd A was het Femke van Schaik die als eerste een afstand neer mocht zetten. Met een afstand van 7.13 meter was het voor de andere springers goed te doen er overheen te springen.
En dat deed Fabiënne Overbeek dan ook. Zij zette een te verbeteren afstand van 7.31 meter neer.
Maar ook deze afstand moest te doen zijn voor de andere springers. En dus gingen zij er voor.

Zo ook Casper Boom. Hij was de eerste die over de 8 meter lijn heen kwam. En met 8.08 nam bij de leiding weer over.

Reinier Overbeek kon het nog net even iets beter en sprong naar een mooie afstand van 8.60 meter.
En ook Andy de Wit wilde wel een mooie medaille. Hij sprong zich met een aftand van 8.35 meter in de eerste ronde naar een tweede plaats.
En zo waren in de eerste ronde de 7 meters al verleden tijd en moest je dus een goede 8 meter kunnen springen om in de prijzen te vallen.

Dus dacht Sterre Meijerink, dat doe ik dan maar even. Op een mooie avond als deze kan je gerust een gokje wagen. En dat pakte goed uit. Met een mooi nieuw PR van 8.07 sprong zij zich helaas net niet naar een derde plaats. Daarvoor kwam zij net 1 centimeter te kort.

Het was Casper Boom die dacht een derde plaats is wat wankel als er nog heel veel moeten springen, daar kun je gemakkelijk vanaf gesprongen worden. Hij verstevigde dus zijn positie en verbeterde zich. Met een afstand van 8.88 meter sprong hij zichzelf naar een eerste plaats.

En wederom steeg de spanning toen Reinier Overbeek gesprongen had. Hij was goed overgegaan en zette zijn voeten bij 8.89 meter in het zandbed neer. Hiermee nam hij de leiding weer over van Casper.

Ook Andy de Wit wilde in dit geweld mee gaan doen. Hij ging heel goed over en de meetlat ging zelfs over de 9 meter heen. Met een afstand van 9.06 meter dacht hij de wedstrijd wel te winnen, het is tenslotte een heel verre afstand.

Maar de wedstrijd is nog niet gewonnen totdat hij in zijn geheel gesprongen is. Want ook Casper Boom wilde dolgraag de eerste prijs mee naar huis nemen. Hij ging er voor en belandde, ja hoor, bij 9.06 meter in het zandbed.
Nou ja een gedeelde eerste plaats is ook mooi dachten zij. Maar daar was Reinier Overbeek weer. Hij zat goed in de wedstrijd en had met zijn tenen de 9 meterlijn al aangeraakt. Ook hij ging er eens goed voor en dat pakte goed uit. De spanning steeg wederom toen hij landde en de andere springers konden bijna niet wachten op de uitslag van de afstand. Toen de meters zeiden dat Reinier 9.16 meter had gesprongen was het duidelijk dat hij, met deze prachtige sprong, de wedstrijd had gewonnen en de anderen daarmee allemaal een plaatsje opschoven.

Alle prijswinnaars en PR springers gefeliciteerd. Volgende wedstrijd is op zaterdag 6 augustus om 15.00 uur in Vlist.