2011-09-07 9:02

Verslag NK Jeugd Jongens t/m 10 jaar

Verslag Jeannette van Schaik

Bij de jongens t/m 9 jaar (geb. 2001+) was het niet minder spannend als bij de andere groepen.
Daar opende Thomas de Vries (Buitenpost) met een hele nette 7.01 meter.

Twan Kastelein (Zegveld) sprong daar direct overheen naar een te verbeteren afstand van 7.57 meter.
Hele mooie sprongen en best verre afstanden zou je denken. Maar daar was Minne Smit (Winsum). Hij ging er eens goed voor en landde bij maar liefste 9.41 meter in het zandbed.

Ook Reinier Overbeek (Polsbroekerdam) deed zijn best en ging over de 9 meterlijn heen. Hij zette een keurige tweede afstand van 9.04 meter neer.

De lat lag hoog en er moest gewaagd worden om één van de drie finaleplaatsen te veroveren.
Twan Kastelein weet dat hij ver kan springen en deed dat ook. Hij ging goed over het water en verbeterde zijn derde plaats naar 8.55 meter.

In deze ronde ging ook Ruben de Jong (Jaarsveld) er voor, maar kwam net iets te kort. Hij zette o dat moment wel een keurige vierde afstand van 8.50 meter neer.

Ook Wietse Nauta (IJlst) ging zich er mee bemoeien. Hij sprong een afstand van 8.14 meter en moest het doen met een vijfde plaats.

Ook hier was het in de derde ronde een kwestie van wagen. Twan kon zijn derde afstand van deze wedstrijd niet verbeteren. Er zat voor hem niets anders op dan afwachten hoe de andere jongens zouden springen.

Minne Smit liet nogmaals goed zien het je een goede sprong uit moest voeren. Een goede aanloop, insprong, klimmen en een uitsprong. En dan zet je gewoon voor de derde keer op rij een hele goede 9 metersprong neer. Dit keer nog een stuk verder als de andere naar een afstand van 9.61 meter.

Wietse Nauta stond nog niet in de finale en moest dus alles op alles zetten. Hij deed dat en landde, net als Twan Kastelein, bij 8.55 meter in het zandbed. Maar omdat de andere afstand van Wietse verder was als die van Twan, mocht Wietse mee naar de finale.

Zo stonden Minne Smit 9.61 meter, Reinier Overbeek 9.04 meer en Wietse Nauta 8.55 meter in de finale. Daarbij wisten zij allen hun beste afstand niet meer te verbeteren en werd Minne Smit Nederlands Kampioen 2011.

Uitslag:

1. Minne Smit (Winsum) 9.61 meter (Nederlands Kampioen 2011)
2. Reinier Overbeek (Polsbroekerdam) 9.04 meter
3. Wietse Nauta (IJlst) 8.55 meter
4. Twan Kastelein (Zegveld) 8.55 meter
5. Ruben de Jong (Jaarsveld) 8.50 meter
6. Aron Visser (Winsum) 7.94 meter
7. Eimert van Ingen (Zegveld) 7.38 meter
8. Thomas de Vries (Buitenpost) 7.32 meter
9. Jelle Vianen (Linschoten) 7.24 meter

Allen gefeliciteerd met jullie prijs. En voor degene die geen prijs hadden, wie weet volgend jaar. Je bent in ieder geval een heel mooie ervaring rijker, je hebt meegedaan aan het NK jeugd fierljeppen 2011.