2012-07-20 10:23

Er werd ver gesprongen ondanks dat het niet eens zo warm was

Zou dat zijn omdat de jeugd deze keer drie keer mocht springen, of gewoon omdat we in middels gewend zijn aan het herfstachtige karakter van deze zomer. Maar wat voor weer het ook is, de jeugd heeft er altijd zin in en gaat weer goed.

In de C groep mocht Mark van der Horst het spits afbijten. Hij opende met 6.68 meter. Maar gelijk werd daar ruim overheen gesprongen door Demi Groothedde. Zij zette zelfs gelijk een nieuwe PR van 8.20 meter neer. Een afstand waar niemand deze wedstrijd overheen sprong. Maar dat neemt niet weg dat het niet spannend was.

Jelle Vianen deed wel zijn best en sprong zelfs een nieuw PR, maar met 7.78 meter kwam hij nog wel wat te kort.

Ook Sterre Meijerink ging goed over en belandde bij 7.49 meter in het zandbed. Goed voor een derde plaats in de eerste ronde.

De tweede ronde ging het er al iets feller aan toe. Er was nog niet bekend of er een derde ronde zou komen of niet. Dus ging iedereen er gewoon voor, een nat pak of een verre sprong.
Zo ging Jelle Vianen er weer voor en sprong wederom een nieuw PR. Dit keer kwam het heel dicht in de buurt van de eerste plaats, maar was met 8.18 meter net 2 centimeter te kort. We was deze sprong goed voor een hele mooie tweede plaats.

Ook Marleen Vink ging deze ronde meedoen voor een prijs. En dat lukt goed. Zij sprong een keurige 8.08 meter waarmee zij een derde plaats in bezit nam.
In de derde ronde werd er alleen door Mark van der Horst een nieuw PR gesprongen van 7.66 meter. Voor de rest veranderde er in de stand niets.

In de B groep mocht Dennis van Jaarsveld de eerst afstand neerzetten. En om gelijk maar goed te beginnen sprong hij direct maar een nieuw PR van 8.10 meter. Zo die staat, en zie daar maar eens overheen te springen dacht hij. Een goede uitdaging voor deze groep die alleen uit jongens bestond dit keer. Er werd dan ook heel goed gesprongen met, op twee natsprongen na, was er geen enkele afstand onder de 7 meter.

In de eerste ronde sprong wel Chris Anker over de afstand van Dennis heen. Hij nam de eerste plaats in beslag met een afstand van 8.21 meter.

De derde plaats in deze ronde was voor Nick Mol, met een afstand van 7.62 meter.
De tweede ronde verbeterde jij nog wel zijn afstand naar 7.91 meter, maar de 8 meter zat er net niet in voor hem.

Ook Simon Anker ging goed over deze ronde. Hij kwam wel in de buurt, maar met 7.56 meter was het niet voldoende voor een prijs.
Zo ook Eimert van Ingen. Hij sprong net ietsje verder naar een afstand van 7.78. Maar zelfs met die afstand moest je deze dag genoegen nemen met wel een hele nette vierde plaats.

Bij de A groep was het spannend tot de laatste sprong. Tessa van Schaik opende met een goede 7.50 meter.
Rogier Kok sprong daar direct overheen naar een afstand van 7.65 meter.
Maar daar was Jonathan Stigter. Hij bedacht dat een nieuwe PR wel leuk zal staan. En dat lukte ook. Met een afstand van 8.69 meter meter nam hij de eerste plaats in beslag.

Maar hoe goed de afstand ook was, Marcel Tukker nam die eerste plaats van hem over met 8.86 meter.
Ja hoor, je moest weer een goede afstand neerzetten om in de prijzen te vallen. En dat werd gedaan.
Want daar was Twan Kastelein. Ook hij kan hele verre sprongen maken. Hij ging wel goed, maar bleef steken bij 7.72 meter dat goed was voor een derde plaats in de eerste ronde.

In de tweede ronde ging het weer helemaal anders worden. Allereerst nam Tessa van Schaik de derde plaats in beslag door een afstand van 7.94 te springen.

En ook Jonathan Stigter wilde nog wel was goeds neerzetten. En dat lukte goed met een nieuw PR van 8.76 meter was hij wat zekerder van zijn tweede plaats.

Ook Lennart Baas ging zich er heel even mee bemoeien door een afstand van 8.31 meter te springen die goed was voor een derde plaats.

Gelijk werd daar overheen gesprongen door Femke van Schaik. Zij ging goed over en sprong een nieuw PR van 8.83 meter, waardoor iedereen weer een plaatsje zakte. Want deze afstand was goed voor een tweede plaats.

In de derde ronde veranderde er ook nog wel het een en ander. Niet in de nummers 1,2 en 3, maar er werden goede zaken gedaan voor het klassement.
Zo sprong Tessa van Schaik, nog net voor ze haar licentie haalde, een nieuw PR van 8.12 meter. Rogier Kok pakte ook de 8 meter nog even mee, door een afstand van 8.04 meter te springen. Net als Twan Kastelein, die een 8.03 sprong.

En zo was het weer een spannende wedstrijd voor de jeugdspringers waarbij zij voor de tweede keer dit jaar drie sprongen in een wedstrijd mochten maken.
De volgende wedstrijd is op zaterdag 21 juli in Polsbroekerdam. Het is dan Polsstokdag en de wedstrijd begint om 11.00 uur.