2012-08-12 6:28

En de springers, die vonden het allemaal heel gewoon, en ook erg leuk

Vandaag werd er voor het eerst gesprongen met een echte lijst bij de jeugd. Dit keer hoefde je je alleen maar te melden, je kreeg geen nummer. In de bus werd een lijst gemaakt en aan de hand daarvan werd er gesprongen. En omdat het nieuw was duurde het even, maar het was wel erg leuk en handig. Er was ook een bord waarop de resultaten goed te zien waren zodat een ieder ze kon noteren. En de springers, die vonden het allemaal heel gewoon, en ook erg leuk.

Het was een mooie wedstrijd, met mooi weer en met als resultaat verre sprongen.

Als eerst mocht de C groep springen. Daar begon Marleen Brokking. Zij zette een verbeteren afstand van 6.15 meter neer. Dat was goed te doen voor de C groep springers, dus werd deze afstand gelijk omhoog gezet door Bodhi van Dam naar 6.53 meter.

Jeremy den Oudsten kwam nog iets verder, hij verbeterde het naar 6.58 meter.

Maar daar was Kenzo Hielema weer. Hij sprong gelijk maar een heel stuk verder naar 7.14 meter. En ook Marlinda Cluistra sprong daar nog weer een stuk overheen naar 7.35 meter.

De eerste ronde was eigenlijk een beetje een opwarmertje. De tweede ronde ging het er al heel wat feller aan toe. Allereerst was het Bodhi van Dam weer. Hij verbeterde zijn afstand naar 6.69 meter en nam daar de derde plaats mee in beslag.

Jeremy den Oudsten zette de stok ook maar weer op scherp. Het lukte heel goed en hij belandde bij 6.80 meter in het zandbed. Dat was net aan een nieuw PR voor hem, hij verbeterde het met 1 centimeter en pakte daarmee de derde plaats weer terug.

Kenzo Hielema vond de grootste beker winnen ook wel een keer leuk. Hij ging heel goed over en sprong in 1 keer meer als 50 centimeter verder dan zijn oude PR. Hij nam gelijk de eerste plaats maar in beslag met een afstand van 8.32 meter. Dat was nog een hele afstand voor de C groep springers, maar ze waagde het er wel op.

Jeremy den Oudsten sprong ook verder dan hij ooit gedaan had. En met dat nieuwe PR van 7.06 meter bleef hij, al was het voor heel even, op de derde plaats staan. Want de sprong erna mocht Mark van der Horst. Hij had nog niet zo heel erg ver gesprongen deze wedstrijd. Maar dit keer ging het goed en zette zijn voeten bij 7.16 meter aan de overkant in het zandbed neer. Dat was goed voor een derde plaats.

En ook Kenzo Hielema was nog niet klaar met ver springen. Hij kon nog wel iets verder dan hij al gesprongen had deze dag. En weer ging het goed, en weer verbeterde hij zijn PR. Dit keer naar een hele mooie afstand van 8.51 meter.

Zo werd Kenzo Hielema eerste met 8.51 meter, Marlinda Cluistra tweede met 7.35 meter en Mark van der Horst derde met 7.16 meter.

Bij de B groep springers werd alles beslist in de derde ronde. In deze groep opende Iris Mulder met een stevige 7.54 meter. Dat beloofde dat er best ver gesprongen moest worden om in de prijzen te vallen. En dat werd ook gedaan bij de B springers.

Mark Planken verbeterde zijn PR gelijk in de eerste ronde naar een keurige 7.70 meter waarmee hij de eerste plaats, voor heel even, overnam van Iris. Want Simon Anker sprong de sprong erna, ook gelijk maar even een nieuw PR van 8.03 meter.

In de tweede ronde werden er niet heel veel afstanden verbeterd. Maar in de derde ronde gingen de meeste springers toch maar een grote gok wagen, nat of ver. En in de meeste gevallen werd het ver.

Zo wilde het bij Iris Mulder steeds maar niet goed lukken recht over te gaan. Maar dit keer ging het wel goed. Een mooie uitsprong en een landing bij 8.11 meter in het zandbed maakte dat zij met dit nieuwe PR een stevige eerste plaats in beslag nam.

En ook Arnoud den Besten ging er eens goed voor. Het was duidelijk dat het weer PR dag was in Vlist, dus waagde hij het er ook maar eens op. Dat lukte goed. Ook Arnoud sprong een nieuw PR van 7.82 meter dat goed was voor een derde plaats op dat moment.
Dennis van Jaarsveld maakte het nog even heel spannend of dat het zo zou blijven, maar helaas voor Dennis was zijn nieuwe PR van 7.80 meter net niet voldoende voor een prijs, maar wel voor een hele mooie vierde plaats.

Als eerste bij de B springers eindigde Iris Mulder met 8.11 meter. Als tweede Simon Anker met 803 meter en als derde Arnaud den Besten met 7.82 meter.

Bij de A springers ging het er nog heel was strijdlustiger aan toe. Daar had je aan een goede acht meter niet genoeg voor een prijs, dat moest een hele hoge acht zijn. Daar werd ook niet voorzichtig begonnen met een zes of een zeven meter. Nee, daar zette Demi Groothedde gelijk maar met een 8.06 meter.

Er moest dus flink gewaagd worden, de stok moest best ver gezet worden. Dat werd ook gedaan, iedereen wilde wel ver springen, maar dat lukte niet bij allemaal. Resultaat was dan ook dat er, in verhouding tot de andere groepen, de meeste natsprongen gemaakt werden. In totaal zeven. Voor een vergelijking was dat een volle ronde aan natsprongen. Maar er werd ook heel ver gesprongen. Want als je zoals Gijs de Kruijf in de eerste ronde al een nieuw PR van 9.02 meter neer kan zetten, betekend dat dat je goed kan springen en waarschijnlijk wel met een prijs naar huis zal gaan. Maar niets is zeker totdat de wedstrijd afgelopen is, er mochten nog heel wat sprongen gemaakt worden.

Chris Anker zette ook een mooie afstand van 8.37 meter neer waar hij de tweede plaats mee in beslag nam. Maar die ook gelijk weer overgenomen werd door Rogier Kok. Hij ging goed over en landde bij 8.50 meter in het zandbed.

Het werd pas echt heel spannend toen Twan Kastelein gesprongen had. Gijs moest toch wel even kijken naar de afstand van Twan. Het was wel een heel mooi nieuw PR van 9.00 meter, maar net niet voldoende voor een eerste plaats.

Er kan dus heel ver gesprongen worden deze dag dacht Gijs. Het zou wel betekenen dat hij nog een nieuw PR zou moeten springen om verder te komen. Hij zette zijn stok nog een beetje verder en bedacht dat hij maar nog sneller moest gaan klimmen om iets zekerder te zijn van zijn eerste plaats. En dat lukte goed, hij ging goed over en zette zijn hakken bij 9.32 meter in het zand neer. En zo sprong Gijs in de tweede ronde weer een heel mooi nieuw PR.

Ook Rogier Kok had er zin in. Hij waagde het er ook maar op. En ook bij hem ging het goed. Hij belandde bij 8.79 meter aan de overkant, een evenaring van zijn PR.

In de derde ronde bereikten, na twee natsprongen, ook Gerco van Oort (7.44 meter) en Jonathan Stigter (8.18 meter) droog de overkant.
Voor Twan Kastelein, die wel van een gokje houd, was het maar goed dat hij in de eerste ronde zo'n goede afstand neergezet had, want voor hem waren het juist de laatste twee sprongen die nat gingen.

De uitslag van de A groep is: Gijs de Kruijf eerste met 9.32 meter, Twan Kastelein tweede met 9.00 meter en derde Rogier Kok met 8.79 meter.

De volgende wedstrijd is op dinsdag 14 augustus om 19.00 uur in Jaarsveld.