logo-linschoten.jpg
2013-05-05 9:47

Persbericht: Zomersport polsstokverspringen van start in Linschoten

LINSCHOTEN: Zaterdag 11 mei gaat het nieuwe seizoen polsstokverspringen van start met 's middags om 14:30 uur een eerste klas wedstrijd en 's avonds om 19:00 uur een tweede klas en een jeugdwedstrijd. Traditiegetrouw vindt deze eerste wedstrijdserie plaats op sportpark Rapijnen in Linschoten.

Na een relatief koud voorjaar hebben de springers zin in de zomer en de bijbehorende start van het wedstrijdseizoen. De verwachtingen bij de springers en volgers van het polsstokverspringen zijn dit jaar hooggespannen.

Na een jaar met veel records en titels hebben diverse topspringers uit de regio intensieve trainingsprogramma's gevolgd om nog sterker aan de start te verschijnen. Het oog is daarbij niet alleen gericht op Nationale titels en Nationale records, maar ook op de dit jaar gestarte Nationale Competitie. Deze nieuwe competitie van vier wedstrijden geeft de beste springers twee maal zoveel mogelijkheden om de krachten te meten met de complete Nederlandse top.

Kopman van de Polsstokbond Holland Jaco de Groot uit Woerden voelt de hete adem in de nek van Veteraan Theo van Kooten uit Haastrecht en de Junioren Wilco van Amerongen uit Benschop Rian Baas uit Oudewater. Voor de laatste twee geldt dat zij in hun laatste Juniorenjaar een aanval gaan doen op het Nederlandse Record van Jaco de Groot. In de Nationale Competitie komen de genoemde vier springers uit in dezelfde categorie (Senioren) en gaan zij naar verwachting allen meestrijden om eremetaal.

Dymphie van Rooijen en Wendy Helmes beiden uit IJsselstein - gaan er bij de Dames een spannende tweestrijd van maken. Regerend Nederlands Kampioen en recordhouder Dymphie van Rooijen ziet Wendy Helmes dichterbij komen en weet dat ze zich zal moeten blijven verbeteren om Wendy Helmes voor te blijven. De vraag van dit jaar zal zijn of de zeventien meter grens gehaald gaat worden, en zo ja, wie van de twee vriendinnen zal de eerste vrouw zijn die deze magische grens slecht?

Overigens neemt het aantal springende Dames al een aantal jaren toe en stijgt het niveau zienderogen. De Polsstokbond Holland heeft daarom besloten het aantal Dames in de eerste klasse te verhogen van 8 naar 16 springers.

De Jongenscategorie (leeftijd t/m 16 jaar) staat staat elk jaar bol van de verrassingen en dat maakt de eerste wedstrijd extra spannend. Lossen de toptalenten Ricardo Faaij (Haastrecht) en Ronald van Bemmel (Utrecht) hun belofte in? Of komt er een verrassende derde om de hoek kijken? Wat doen de outsiders? Wie kan de stap maken van subtop naar top?

Er zijn veel vragen te stellen en de antwoorden kunnen enkel gegeven worden in de wedstrijden van dit seizoen, te beginnen op zaterdag 11 mei as. om 14.30 uur in Linschoten. De locatie van de accommodatie staat aangegeven met richtingaanwijzers vanaf de M.A. Reinaldaweg (N204).