logo-polsbroekerdam.jpg
2013-06-20 13:13

Wisselende omstandigheden tijdens De Ridder uw groene vakwinkel Bokaal

Door Anja Baas

Woensdagavond is er in Polsbroekerdam gesprongen om de De Ridder uw groene vakwinkel Bokaal“. Het was een goede wedstrijd met veel verschillende weersomstandigheden.

De wind was bij iedere sprong verschillend en daardoor voor vele springers een grote spelbreker. Echter onze topper Jaco de Groot wist hier goed mee om te gaan en sprong in zijn tweede sprong 20.09 mtr., deze bleek later de winnende afstand te zijn. Voor Bastiaan de Bruijn 17.26 mtr. en de verrassend goed springende senior uit de mixklasse A Arno Baas 17.23 mtr. voor hem was dit een persoonlijk record. Het enige persoonlijk record van de hele avond.

Bij de dames ging Jessica Snoek met de bokaal naar huis, zij sprong in haar derde poging de winnende afstand van de avond 14.31 mtr.. Zij bleef hiermee de licht geblesseerde Dymphie van Rooijen 14.00 mtr. en de talentvolle Julia van Eijk voor die 13.85 mtr. sprong. Bij de junioren was de strijd ook goed voelbaar. Bij deze categorie sprongen er veel nat, sommige wel 3 keer achter elkaar. De winnende junior van deze avond was Rian Baas, hij sprong in zijn tweede poging 18.03 mtr., hij bleef hiermee Erwin Timmerarends 17.68 mtr. en Matthijs van Rooijen 16.97 mtr. voor. Bij de jongens was Ronald van Bemmel de winnaar, ook hij sprong ook in zijn tweede poging de winnende afstand 16.40 mtr. en bleef hiermee Robert Benschop 14.96 mtr. en Gerwin Kastelein 13.70 mtr. voor.

Afgelopen dinsdagavond is er een wedstrijd in de tweede klasse geweest. Toen was het heerlijk weer, bijna geen wind en een hoge temperatuur, ideale weersomstandigheden voor een goede polsstokwedstrijd. Er werden deze avond vele records verbroken waaronder die van Arjan Mulder, Bloem Luykx, Jessica Klever, Chris Anker, Lennart Baas en Rick Stigter. Bij de jeugdwedstrijd sprongen Bas van Leeuwen, Ruben van Eijk en Roef Eijzenga een persoonlijk record.

Het waren twee geslaagde wedstrijdavonden. Zaterdag 22 juni staat er in Polsbroekerdam de volgende wedstrijd op het programma. Dan word er om 14.30 uur gesprongen om het Kampioenschap van de Lopikerwaard. Dit jaar springen we voor de 45ste keer om het kampioenschap en het is daarmee een van de oudste waarvoor gesprongen kan worden. 's Avonds komt de tweede klasse nog in actie, die wedstrijd begint om 18.30 uur. Ook zal dan de jeugd weer een wedstrijd mogen springen.