2013-08-04 16:28

Hollands Kampioenschap in Vlist op 10 augustus

Zaterdag 10 augustus vindt in Vlist het Hollands Kampioen Polsstokverspringen plaats. Een belangrijke wedstrijd voor de Hollanders al sinds 1963 toen er nog gesprongen werd met houten stokken.

Nu, 50 jaar later, is dit Kampioenschap uitgegroeid tot een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen.

Hier wordt gesprongen door de Top van deze sport, om die ene felbegeerde titel ; Hollands Kampioen van het jaar worden.

Bij Polsstokclub Vlist zijn er een aantal kanshebbers die tijdens dit kampioenschap tot de winnaars zouden kunnen behoren. Zij zijn bekend met de schansen waarop 2x per week hard wordt getraind. Die hebben dit hele seizoen al laten zien wat ze in zich hadden.

Maar ook bij de andere polsstokverenigingen zijn er genoeg kanshebbers, zoals Jaco de Groot die deze prijs al meerdere malen heeft mogen winnen en bij de dames Wendy Helmes. Het wordt dus zowel voor de springer als de toeschouwer een spannende wedstrijd.

Alle springers hebben in de voorrondes 3 kansen om zich te plaatsen voor de finale. In de finale hebben de springers nog eens 2 kansen om de hoofdprijs te pakken.

De winnaars kunnen zich dan een jaar lang Hollands Kampioen noemen en worden in de prijzen gehuldigd. En om deze wedstrijd meer elan te geven wordt de springer met de verste afstand op dit Hollands Kampioenschap beloont met een bronzen polsstokverspringer.

De week voor het Hollands Kampioenschap zijn er ook nog andere wedstrijden.
Dinsdag 6 augustus is er een 2e klasse wedstrijd die begint om 19 uur en woensdag 7 augustus is er een 1e klasse wedstrijd om 19 uur.

Het Hollands Kampioenschap begint zaterdag 10 augustus om 14.30 uur. Alle wedstrijden zijn op de Oost Vlisterdijk te Vlist op de accommodatie van PCVlist.

Graag tot ziens op de wedstrijden.