2013-08-12 14:43

Hollands Kampioenschap spannend tot het eind

Het 50e Hollands Kampioenschap Polsstokverspringen dat gehouden werd afgelopen zaterdag in Vlist, kan geregistreerd worden als een zeer spannende wedstrijd

Bij de jongens werd Ricardo Faaij, lid van PCVlist, met een ruime voorsprong 1e in de voorronde met 17.66 m . In de finale sprong hij een afstand van 18.25 m en liet hiermee zijn concurrenten op veilige afstand om ook in de finale als 1e te eindigen en zich Hollands Kampioen mag noemen. Als 2e eindigde in de finale In de finale werd Tom Vendrig met 15.67m , 3e werd Gerwin Kastelein met 14.61 m en 4e werd Auke de Wit met 14.93 m. Arjan Mulder sprong op het HK 12.76 m

Bij de dames was het spannend tot aan de laatste minuut. Al bij de eerste ronde plaatste Julia van Eijk, lid van PCVlist, zich als 1e met een afstand van 14.46 m. Met deze afstand die niet verbeterd werd door de dames , ging ze de finale in.

Met een klein verschil van 4 centimeter werd zij bij de finale sprong overtroffen door Carina den Hartog die een afstand neerzette van 14.50 m en zich hiermee als 1e plaatste en dus Hollands Kampioen werd.

Julia eindigde met een klein verschil en zeker gezien haar leeftijd op een mooie 2e plaats tijdens de finale. Wendy Helmes eindigde met 13.72 m op de 3e plaats en 4e werd Gerianne de Boer met 13.34m

Bij de junioren plaatste er zich 8 in de finale. Rian Baas had een mooie opbouw in zijn afstanden, in de voorronde sprong hij nog 17.61 m, in de finale zette hij twee afstanden neer van 18.45 m en 18.96 m waarmee hij Hollands Kampioen werd bij de Junioren. Thomas van Midden, ook lid van PCVlist zette tijdens zijn 2e finale sprong een mooie afstand neer van 18.29 en kwam hiermee op een 2e plaats. Op de 3e plaats stond Erwin Timmerarends met 17.77 m. En op de 4e plaats en lid van PCVlist werd Maik Backx met een mooie afstand van 17.41 m. Remco Benschop sprong een PR in de voorronde van 16.17 m en eindigde als 7e op het HK.

Bij de Senioren was het Jaco de Groot die het publiek liet verrassen door, net als bij de dames, een voorsprong van 4 cm te nemen op zijn tegenstander. Bij de laatste finale sprong eindigde hij met een afstand van 20.02 m. Met deze afstand schrijft hij het Hollands Kampioenschap op zijn naam met het daarbij behorende bronzen beeld. En 2e werd Theo v. Kooten met 19.98 m, Bastiaan de Bruijn stond in de voorronde op de 2e plaats maar werd toch nog 3e in de finale. En een PR van 19.24 op het HK. Jan Willem de Groot werd 4e met een afstand van 17.34 m.

Het was tot het laatst toe spannend wie zich een jaar lang Hollands Kampioen mag noemen en met het bronzen beeld naar huis ging.

Van iedere klasse kreeg de beste springer een bronzen plaquette en een mooie krans.

Verrassend voor een ieder zat de burgemeester van Vlist, mevrouw Evenhuis-Meppelink, tussen het publiek genietend van het HK in haar gemeente. Aan haar de eer om deze prijzen te mogen uitreiken aan de springers samen met Jan Kooijman, voorzitter van het PBH.