Media algemeen dagblad
2013-08-22 14:00

AD GH: Junioren rukken steeds meer op

Door H.J. de Kleijnen

Met het NK ⁃ komend weekeinde ⁃ op komst, springen twee zaken vooral in het oog. Jaco de Groot, Hollands troef, blijft bij de senioren gouden plakken binnenhalen met sprongen van ruim 20 meter.

Daarnaast zijn de prestaties in de juniorentopklasse opvallend. Rian Baas uit Oudewater is daar ongenaakbaar en overbrugt afstanden die goed zouden zijn voor een tweede plaats bij de senioren.

Afgelopen zaterdag in Jaarsveld kwam hij tot 19.76 meter, twee dagen ervoor op dezelfde schans tot 18.80. Bij die laatste gelegenheid bleef de zich sterk ontwikkelende Matthijs van Rooijen (IJsselstein) met 18.61 nauwelijks achter. Zaterdag liet deze 19.61 meter noteren, een nieuw persoonlijk record.

Wendy Helmes verscheen tweemaal op de hoogste trede van het erepodium. Donderdag eindigde zij vr Joriene Baas (Oudewater), zaterdag werd Liesbeth de With (15.04 meter, persoonlijk record) tweede. Ricardo Faaij uit Haastrecht is in de jongens topklasse vrijwel zonder concurrentie. Ook zijn 18.08 meter, zaterdag gesprongen, zou bij de senioren niet hebben misstaan.