2004-05-16 18:47

Floris van Elzakker wint openingswedstrijd polsstokverspringen

Afgelopen zaterdag zijn de polsstokverspringers weer begonnen. De eerste wedstrijd van het seizoen werd (met veel tegenwind) versprongen in Polsbroekerdam, en leverde meteen al een daverende verrassing op.

In de junioren-groep won namelijk Floris van Elzakker de wedstrijd. De eerstejaars junior deed dat met een prachtig nieuw persoonlijk record van 17.18m. Met deze afstand was hij ook meteen dagwinnaar, want ook in de senioren-groep werd er deze middag niet verder gesprongen. De 16 jarige Linschotenaar schreef meteen geschiedenis, want het was meer dan dertig jaar geleden (Aart de With) dat iemand op zo'n jonge leeftijd het dagklassement wist te winnen!! Zijn plaats- en clubgenoot Jaco de Groot, die het vorig seizoen alle wedstrijden in deze categorie wist te winnen, werd met 16.75m tweede. Bastiaan de Bruin, uit Lopik, werd met een heel mooi nieuw persoonlijk record van 15.56m verdienstelijk derde.

Bij de senioren was het maar een matige vertoning deze middag. Door het ontbreken van een aantal topspringers (Remco van Berg, Theo van Kooten, Tino Leliveld) was er van spanning weinig sprake. De enige die wel een normaal nivo behaalde was Erik Bos uit Waarder, die de wedstrijd met 16.44m dan ook won. Met 15.10m werd Pieter Hielema uit Rotterdam tweede, en de “thuisspringende“Ronald Overbeek werd met een teleurstellende 15.08m derde.

De titel bij de jongens ging naar Christiaan Spruit. Christiaan, die vorig jaar wegens een blessure niet kon springen, deed dat met een prachtig nieuw persoonlijk record van 14.54m. Ook Bastiaan van Oort, uit Lopik, sprong een nieuw persoonlijk record en werd met 13.23m tweede. Met 13.14m werd Jan Willem de Groot uit Linschoten derde.

De strijd om de titel was in de dames-groep het spannendst. Met 12.96m werd hij uiteindelijk gewonnen door Margriet Kamphof uit Linschoten. Liesbeth de With uit Benschop werd met 12.42m tweede, en Gelieny van der Paauw uit Montfoort behaalde met 12.34m de derde plaats.

Volgende week, 22-05-2004, wordt er vanaf 14.00 uur weer gesprongen. De wedstrijd is dan in Linschoten.