2014-06-22 20:17

Eerste dagtitel voor Gerwin Kastelein (Zegveld) tijdens de polsstokdag in Polsbroekerdam.

Afgelopen zaterdag werd er op de jaarlijkse Polsstokdag in Polsbroekerdam gestreden om de Triangel Cup. Met zon 22 graden en niet al te veel wind, beloofde het een goede wedstrijd te worden, het echte vuurwerk kwam deze dag grotendeels van de Jongenscategorie.

Robert Benschop (Snelrewaard), de kopman in het Next Vastgoed klassement, sprong twee weken geleden nog een nieuw persoonlijk record van 16.83m, maar kwam deze keer niet verder dan 15.88m en werd iets wat teleurstellend derde.

Het waren Kevin de Jong (Stolwijk) en Gerwin Kastelein (Zegveld) die de kopman afblufte. Kevin de Jong (Stolwijk) werd met een verre sprong en een persoonlijk record heel knap tweede met 15.96m. De grote winnaar van deze dag was Gerwin Kastelein (Zegveld), hij wist 16.09m in de voorronde te springen, waarna alles en iedereen zich stuk beet op deze afstand. Gerwin Kastelein ( Zegveld) zal aankomende zaterdag zijn allereerste thuis wedstrijd springen. De splinternieuwe vereniging uit Zegveld zal dan haar eerste wedstrijd organiseren.

Bij de Damescategorie was Dymphie van Rooijen (Harmelen) de sterkste. Zij ging als eerste de finale in met 14.42m en verbeterde het naar 15.27m en werd daarmee eerste. Ze behaalde daarmee haar zesde dagtitel van dit seizoen. De dames die voor het zilver en brons streden waren Wendy Helmes (IJsselstein) en Jessica Snoek (Benschop). In de laatste sprong kwam Wendy Helmes nog tot 14.38m maar moest toezien hoe Jessica Snoek met n centimeter verder sprong.

De Senioren categorie was dit keer niet zo sprankelend als gehoopt. Met name de subtoppers lieten het iets af weten.

Op n man na, Maik Backx (Haastrecht) liet zien hoe je vorm kan tonen. Hij Sprong twee maal een nieuw persoonlijk record van 18.17m en 18.18m waarmee hij alles en iedereen het nakijken gaf, behalve dan wie anders; Jaco de Groot (Kamerik). Hij won de Triangel Cup, maar noteerde nu niet verder dan 19.33m. Rian Baas (Oudewater) werd nog wel derde met 17.68m, maar was duidelijk zoekende naar de absolute vorm.

De Junioren hielden het lang spannend. Het was Thomas van Midden (Vlist) die na twee rondes knap eerste stond, met 17.37m leek hij zo ook de finale in de gaan, maar zijn clubgenoot Ricardo Faaij (Haastrecht) deed er bijna een halve meter bovenop. Hij werd met 17.71m knap tweede. Wie het laatst lacht, lacht het best, zo dacht Erwin Timmerarends (Montfoort). Hij versloeg voor de negende keer dit seizoen zijn concurrenten, met maar liefst 18.80m. De man uit Montfoort heeft hierdoor het leidersshirt nog strakker om zijn schouders.

Bij de Jeugdcategorie werd er ook fanatiek gesprongen, van de 40 deelnemende springertjes uit de regio sprongen er maar liefst zeventien een nieuw persoonlijk record.

Op de kalender staat dinsdag avond de tweede klasse en woensdag avond de eerste klasse wedstrijd in Linschoten. Beide beginnen om 19:00 uur. Zaterdag is de allereerste wedstrijd in Zegveld, op de nieuwe accommodatie en deze begint om 14:30 uur.