2004-06-07 6:38

Tino Leliveld prolongeert titel om kampioenschap van de Lopikerwaard.

In de strijd om het kampioenschap van de Lopikerwaard, die afgelopen zaterdag werd versprongen in Polsbroekerdam, verdedigde Tino zich met huid en haar.

In de senioren-groep zag het er lange tijd naar uit dat Erik Bos uit Waarder, met zijn 17.24m in de voorronde, met de titel aan de haal zou gaan. Maar in zijn allerlaatste sprong , tijdens het finalespringen, wist Tino met 17.38m alsnog de titel voor zich op te eisen. De springer uit Bodegraven bevestigd daarmee zijn goede vorm want tijdens de doordeweekse wedstrijd van afgelopen dinsdag kwam hij ook al tot een een hele mooie afstand van 17.93m. De omstandigheden waren deze middag, door de vele wind die er stond, beduidend minder. “Ik ben dan ook heel tevreden met deze afstand, want elke sprong moest deze middag onder andere omstandigheden worden versprongen“, aldus de leider van het puntenklassement bij de senioren.
Met 16.55m werd Werner Kamphof uit Woerden, die zich nog naar net in de finale wist te springen, heel verdienstelijk derde. Met een nieuw persoonlijk record van 15.44m , zijn derde p.r. alweer dit seizoen, miste Wander Postma op een haar na de finale.

De grootste verrassing kwam deze middag uit de junioren-groep. Met een nieuw persoonlijk record werd Bastiaan de Bruijn uit Lopik de winnaar. De 19 jarige scholier, lid van de afdeling Jaarsveld, die dit seizoen begon met een p.r. van 15.53m, sprong voor de vijfde maal dit seizoen een nieuw p.r., en wist het tot 16.39m te brengen. Hiermee versloeg hij Jaco de Groot, die afgelopen dinsdag nog zijn eigen Nederlands record van 18.74m wist te evenaren, maar nu niet verder kwam dan 16.26m. Met 15.20m werd Jochem Faassen uit Linschoten derde.

De gebroeders Spruit uit Snelrewaard maakten deze middag de dienst uit in de jongens-groep. Uiteindelijk wist Christiaan met 14.33m de titel voor zich op te eisen. Corne werd met 13.16m tweede, en Jan Willem de Groot uit Kamerik werd met 13.01m derde.

Ondanks dat er niet ver werd gesprongen was de strijd om de titel bij de dames het spannendst. Uiteindelijk wist Lianne van der Wijk uit Benschop met 12.57m de titel voor zich op te eisen. Het was alweer haar tweede dagtitel dit seizoen. Margriet Kamphof, die afgelopen dinsdag nog tot een afstand van 13.74m kwam, moest nu genoegen nemen met 12.29m, en werd daarmee tweede. Liesbeth de With eveneeens uit Benschop werd met een hele mooie 12.06m derde.

De volgende wedstrijd is a.s. zaterdag om 18.30 uur in Linschoten. Er wordt dan gesprongen om de Van Vliet Caravans Cup.