2014-07-22 6:46

NFM onderdeel Nationale Competitie - hoe werkt dit

Beste springer, fierljepper,

Komende zaterdag hebben we alweer een topwedstrijd, namelijk de NFM, die tevens een wedstrijd is in de reeks van de Pollepleats Nationale Competitie Fierljeppen. Namens de Nederlandse Fierljep Bond, organisator van de Nationale Competitie, wil ik jullie graag inlichten over de volgende twee vragen die we ontvingen.

Voortgang eindklassement
De vraag werd gesteld hoeveel wedstrijden nu meetellen voor de tussenstand, met andere woorden, geldt de aftrek van het slechtste resultaat al?

Antwoord: de tussenstand betreft nu de volledige drie wedstrijden en na het NFM de resultaten van vier wedstrijden. Pas na de vijfde en laatste wedstrijd zal het slechtste resultaat worden weggestreept, bij deelname aan alle vijf wedstrijden. Dat zal wellicht nog wijzigingen geven als springers vier wedstrijden hebben gesprongen, maar daarin wel vier hele goede resultaten hebben behaald. Aftrek aan het eind leek ons dus de juiste toepassing van het reglement.

Uitslag NFM voor punten Pollepleats Nationale Competitie
Ook was er de logische vraag hoe de uitslag van het NFM mee gaat tellen voor de Pollepleats Nationale Competitie. Immers, het aantal sprongen (NFM/NC) is verschillend en er wordt zaterdag niet per se op basis van de rangschikking gesprongen die geldt voor de Pollepleats Nationale Competitie.

Als bestuur vinden we het verschillend aantal sprongen tijdens de wedstrijd niet zo relevant, want het gaat immers om het eindresultaat. En logischerwijze zal dan op basis van het eindresultaat van de NFM de punten worden toegekend voor de Pollepleats Nationale Competitie. Waarbij we ons natuurlijk realiseren dat een oudere junior bij een hoge klassering op de NFM punten voor de Pollepleats Nationale Competitie krijgt in de senioren categorie.

We hopen dat we hiermee voldoende duidelijkheid hebben gegeven en namens de NFB wens ik iedereen een heel plezier en succesvol NFM en Pollepleats Nationale Competitie.

Met vriendelijke groet,

Pieter Bult
Voorzitter NFB