logo-polsbroekerdam.jpg
2014-08-03 18:47

Hollands Kampioenschap Polsstokverspringen in Polsbroekerdam

In aanloop naar het Hollands Kampioenschap zal er komende week eerst nog een 2de klasse en een 1e klasse wedstrijd worden gehouden in Polsbroekerdam

De 2de klasse wedstrijd is op dinsdag 5 augustus om 19.00 uur en op woensdag 5 augustus zal er om de Zuivelmakers Bokaal worden gesprongen door de 1e klasse springers, aanvang 19.00 uur. Deze wedstrijden tellen ook mee voor het Next Vastgoed klassement.

Zaterdagmiddag 9 augustus zal het Hollands Kampioenschap Polsstokverspringen worden gesprongen. Het voorstellen van de springers en de opening van de wedstrijd zal om 14.15 uur zijn en na het spelen van het volkslied zal om 14.30 uur de wedstrijd beginnen.

Er zijn voor het Hollands Kampioenschap vele kanshebbers om kampioen te worden. Van de eigen afdeling zijn dat bij de senioren Rian Baas, Matthijs van Rooijen, Sander van Vliet, Arno Baas, Christiaan de With en Bram van de Berg, zij zullen met elkaar de strijd aan gaan om de top favoriet Jaco de Groot uit Woerden van de troon te stoten. Bij de dames hebben we waarschijnlijk als Polsbroekerdam wel 10 kandidaten die uit kunnen komen maar de top favorieten hiervoor zijn toch wel Dymhphie van Rooijen en Wendy Helmes. Zij zijn op dit moment de dames die het best is vorm zijn, maar onverwacht zullen toch ook Jessica Snoek, Joriene Baas of Liesbeth de With zich nog van hun beste kunnen laten zien.

Bij de junioren hebben we als Polsbroekerdam alleen Nees de Bruyn die we als troef in kunnen zetten, hij zal het opnemen tegen de sterke springers als Erwin Timmerarends en Thomas van Midden. Bij de jongens springen Matthieu van Vuuren, Gerben van Schaik en Daniël Cluistra als Damse springers tussen de toppers als Robert Benschop en Gerwin Kastelein. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Na afloop van de wedstrijd zal er een kampioensfeest worden gehouden m.m.v. feestbeest Jerick.

Iedereen is uitgenodigd om bij deze wedstrijden aanwezig te zijn.