2014-08-17 21:20

Vlisterbokaal polsstokverspringen prooi voor echtpaar

Na een leuke dag met vele (nat) sprongen bleek een echtpaar de Vlisterwind de baas. Bij de senioren won Jaco de Groot en zijn vrouw Liesbeth de With veroverde bij de dames de Vlisterbokaal

Het is voor het eerst dat een echtpaar zowel de Senioren als Damestitel voor zich opeist. Voor de Woerdense Liesbeth de With was het tevens haar eerste dagtitel in zes jaren. Haar laatste winst dateerde uit 2008, het jaar waarin de With Nederlands Kampioen werd.

Bij de junioren sprong Erwin Timmerarends (Montfoort) in de finale de Vlisterfavoriet Thomas van Midden (Vlist) voorbij. Terwijl Auke de Wit (Jaarsveld) verrassend won bij de jongens.

Door de wind waren verre sprongen een zeldzaamheid. De winnende 20.23 meter van Jaco de Groot was van bijzonder hoog niveau en daarmee het hoogtepunt van de dag. Thuisspringer Maik Backx werd met een keurige 17.25m derde, na Rian Baas (Oudewater) die 18.23m sprong.

De strijd bij de dames was spannend Liesbeth de With won met 14.46 m vlak voor Dymphie van Rooijen (Harmelen) met 14.39 m en Joriene Baas (Oudewater) met 14.12 m. Thomas van Midden sprong 18.14 m in de voorronde maar werd in de finale door Erwin Timmerarends met 18.23 m net voorbij gesprongen.

Auke de Wit 15.63m was de winnaar bij de jongens voor Reinier Rietveld 15.25m (Haastrecht) en Daniel Cluistra 15.13m (Oudewater).

Zo waren na een droge maar winderige dag toch vele tevreden springers die met het oog op het Nederlands kampioenschap as zaterdag in Friesland hun vorm konden vast houden en het publiek dat waardering had voor de strijdlust en behendigheid van de springers.