logo-jaarsveld.jpg
2015-09-15 11:31

Wedstrijdseizoen polsstokverspringen afgesloten met de Spel Verhuur Centrale Koppelcup

In Jaarsveld is zaterdag 12 september de laatste polsstokverspringwedstrijd van het seizoen 2015 gesprongen. Bij deze inmiddels traditionele en vooral leuke afsluitende wedstrijd wordt niet individueel, maar als Koppel gesprongen. De eerste en laatst geplaatste volgens het eindklassement springen per categorie als duo, waarbij de beste van drie sprongen bij elkaar worden opgeteld.

Bij de senioren wisten Thomas van Midden en Teus Korevaar, die beide een afstand wisten neer te zetten dicht bij hun beste seizoensprestatie, met samen 35.20 m. de titel op hun naam te zetten.

Bij de dames waren Wendy Helmes en Nelissa van de Sluijs samen met 25.92 in staat om het jeugdige koppel Demi Groothedde en Cynthia Stigter (twee talentvolle springers van de vereniging Jaarsveld) krap voor te blijven, die glansrijk tweede werden met 25.66 m.

Bij de Junioren waren Erwin Timmerarends en Jake van Dam met een totaal afstand van 33.16m. de sterkste. De 1e prijs bij de categorie Jongens was voor Gerwin Kastelein en Mark van der Horst, samen goed voor 27.41m.

Bij de Jeugd was Stijn Overbeek, die in deze wedstrijd zelfs twee keer zijn persoonlijke record wist te verbeteren, samen met Tessa van Ieperen het winnende Koppel.

Polsstokverspringen is een uitgesproken zomersport. Na de najaars- en winterstop wordt het nieuwe seizoen in mei volgend jaar weer aangevangen.