2004-07-12 17:11

Liesbeth de With heeft haar top nog niet bereikt

POLSBROEKERDAM – Bij het polsstokverspringen in Polsbroekerdam gingen de dagzeges naar vier leden van de polsstokclub Linschoten, die op zaterdag 14 augustus het 25-jarig bestaan viert met het Hollands kampioenschap.

Uit de Goudsche Courant van 12 juli 2004

Maar voor de opmerkelijkste prestatie zorgde Liesbeth de With, het bijna 16-jarig nichtje van de nationale recordhouder Aart de With. De springster uit Benschop kwam in haar laatste finalesprong tot een fraaie afstand van 13.45 meter. Zij verbeterde daarmee haar persoonlijk record met 45 centimeter.

Liesbeth de With vindt dat zij dit seizoen haar grens nog niet heeft bereikt. „Met een topje op de polsstok moet ik veertien meter kunnen halen. Daar ga ik de komende weken aan werken“, sprak De With, die nu vijf jaar de polsstoksport beoefent en recent de trainerscursus volgde bij Rimmer Abma in het Friese IJlst. Met haar knappe sprong greep de Benschopse net naast de dagprijs want die ging naar de leidster in het klassement Margriet Kamphof uit Linschoten, die een centimeter verder in het zandbed landde. Met een sprong van 12.37 meter legde Lianne van der Wijk (Benschop) beslag op de derde prijs.

Bij de senioren boekte Pieter Verweij zijn tweede achtereenvolgende overwinning. Met een uitstekende sprong waarbij hij goed in de polsstok ,zat' en kaarsrecht overging reikte de Linschotenaar tot een afstand van 17.98 meter. In het klassement liep hij in op Erik Bos (Waarder), die tot 16.72 meter kwam. De Oudewaternaar Werner Kamphof sprong 16.15 meter, maar liet de finale wegens een enkelblessure aan zich voorbij gaan. De teruggekeerde Theo van Kooten (Driebruggen) toonde progressie met zijn sprong van 15.90 meter, maar haalde de finale niet. Lijstaanvoerder Tino Leliveld (Bodegraven) ontbrak

. Door vakanties waren meer springers(sters) afwezig. Zoals de nationale recordhouder bij de junioren Jaco de Groot, die voor een schoolproject enkele weken in Jamaica verblijft. De Kameriker reist daarna door naar Montreal waar van 30 juli tot 8 augustus de Wereldspelen voor traditionele sporten zouden worden gehouden. Afgelopen week kreeg de polsstokbond Holland van de Canadese organisatie echter bericht dat zij de spelen financieel niet rond kan krijgen. Niettemin vertrekt Eelco Tigchelaar uit Lopik samen met zijn vrouw Corrinne binnenkort toch naar Montreal om samen met Jaco de Groot vakantie te houden. De vliegtickets waren immers al betaald. Eelco Tigchelaar verzorgt de demonstraties bij de PBH.

Jarno Knijff, vorig jaar nationaal kampioen bij de jongens maar dit seizoen door een blessure later begonnen, profiteerde niet van de afwezigheid van Jaco de Groot. Dat deed wel de Woerdenaar Gerwin van Vliet, die met een sprong van 16.33 meter eerste werd gevolgd door Jarno Knijff (16.20) en Jochem Faasen uit Woerden (15.28 meter).

Bij de jongens waar verscheidene persoonlijke records scherper werden gesteld werd Christiaan Spruit uit Snelrewaard eerste met 14.76 meter gevolgd door Sebastiaan van Oort (Lopik) met 14.31 meter en Corne Spruit met 14.26 meter. Deze afstanden waren al in de voorronde bereikt.

Dinsdagavond 13 en zaterdagmiddag 17 juli wordt gesprongen in Jaarsveld. De door regen afgelaste wedstrijden van vorige week en twee weken daarvoor zijn opnieuw vastgesteld op dinsdagavond 17 augustus in Polsbroekerdam en 24 augustus in Jaarsveld.