logo-linschoten.jpg
2016-06-06 9:44

Dymphie van Rooyen nadert topvorm

Afgelopen zaterdagmiddag werd er in Linschoten onder zomerse omstandigheden gestreden om de VKP Beveiligingstrofee. De verwachtingen waren hoog gespannen want de VKP Beveiligingstrofee staat bijna altijd garant voor nieuwe records.

Dit bewees Dymphie van Rooyen (Harmelen) die met 16.97 aantoonde dat ze in vorm begint te raken. De winst ging bij de Senioren naar klassementsleider Erwin Timmerarends (Montfoort) die in de finale 20.13 sprong. Bij de Junioren was de eerste prijs voor Paul van Meijeren (Zegveld) die 18.10 sprong. Bij de Jongens won Reinier Overbeek (Benschop) de titel met door in de finale 16.84 te springen.

Bij de senioren bereikte achter Erwin Timmerarends, Maik Backx (Haastrecht) de tweede plaats in de wedstrijd met 18.30, Theo van Kooten (Haastrecht) werd derde met 18.30. Jaco de Groot had zich afgemeld vanwege een kleine blessure. Rian Baas (Oudewater) verbeterde zichzelf in de finale nog tot 19.17 meter, maar Timmerarends bleef fier aan kop in de seniorengroep. Bijzondere vermelding voor Werner Kamphof (Oudewater), in de finale klom hij de langste stok uit en kwam hij dicht bij zijn persoonlijke record: 18.37 meter.

Bij de Dames Topklasse sprong Dymphie van Rooyen 16.97 en was de absolute winnaar. Ook andere springsters waren goed op dreef; Liesbeth de With (Woerden) kwam met een technisch erg mooie sprong, waarbij er flink gecorrigeerd moest worden, tot een knappe 14.90 meter. De jonge dame Fabienne Overbeek (Benschop) steekt ook in een prima vorm. Met een afstand van 14.70 meter sprong zij zichzelf in de finale naar een derde plaats. Julia van Eijk (Haastrecht) benaderde haar PR op 2 cm met een sprong van 14.55m.

Bij de Junioren Topklasse sprong Paul van Meijeren (Zegveld) 18.10 en wist het nieuwe talent Job den Hollander een tweede plaats in de voorronde te halen met een PR van 16.24. Ricardo Faaij (Haastrecht) moest met 15.91 genoegen nemen met een derde plaats, terwijl hij zich in de finale nog verbeterde tot een afstand van 17.54 meter. Door deze eindstand mag Van Meijeren het leiderstricot in de volgende wedstrijd weer dragen.

De voorronde bij de Jongens Topklasse werd door Gerwin Kastelein (Zegveld) gewonnen met een sprong van 16.63. Reinier Overbeek sprong zich naar een tweede plek met 16.27 en Jelle Timmerman (Linschoten) liet 16.18 noteren voor een derde plaats. In de finale schoot Reinier Overbeek (Benschop) zich nog over de afstand van Kastelein heen, waardoor de trofee opnieuw naar Overbeek ging.

s Avonds werd er in Linschoten in de tweede klasse en op de jeugdschansen gesprongen om de eerste MAAKfabriek Cup.

Tijdens deze tweede klasse wedstrijd werden er 11 persoonlijke records gesprongen. Op de jeugd schans werden 14 persoonlijke records gesprongen. Naast de reguliere prijzen voor de nummers 1 ,2 en 3 was er een jury die zou beoordelen welke springer de mooiste sprong zou maken en daarmee de MAAKFabriek Cup zou winnen. De winnaar van de MAAKFabriek Cup was Martijn Timmerman. Hij verbeterde zijn Persoonlijk record met 88 cm in 2 stappen en met 2 prachtige sprongen.

Bij de Junioren A won Arjan Mulder (Vlist) met 14.81. Bij de Senioren B was Floris van den Elzakker (Woerden) goed voor goud met 15.95. Gerianne Boer (Kamerik) werd bij de Dames B de nummer een met 12.15. Martijn Kamphof (Linschoten) werd bij de Jongens A nummer een met een persoonlijk record van 14.02.

Komende week springt de tweede klasse op dinsdag 7 juni vanaf 19:00 uur en zaterdag 11 juni vanaf 18:30 (Zegvelds Kampioenschap) in Zegveld. De eerste klasse springt woensdag 8 juni vanaf 19:00 om de Nissan Norbert Driessen Bokaal en zaterdag 11 juni vanaf 18:30 in Zegveld om het Zegvelds kampioenschap.