2004-07-25 20:46

Pieter Verweij naar vijfde dagtitel op rij

Bij het polsstokverspringen om de van der Woude Auto's Bokaal, afgelopen zaterdag in Linschoten, pakte Pieter Verweij met een magistrale 18.24m alweer zijn vijfde dagtitel op rij in de senioren-groep

De 22-jarige Linschotenaar had in de voorronde al een hele mooie serie van 17.52, en 17.61m laten noteren, maar in zijn laatste finalesprong kwam hij tot een formidabele afstand van 18.24m. Tevens werd hij de nieuwe leider in het puntenklassement, want hij gaat Erik Bos, die deze middag geblesseerd moest toekijken, voorbij.
Theo van Kooten uit Driebruggen, die langzamerhand terug komt van een buikspier-blessure, werd met 16.60m (zijn beste seizoens-prestatie) tweede. Met 15.57m werd Ronald Overbeek uit Benschop, die inmiddels al meer dan 1200 wedstrijd-sprongen heeft gemaakt, derde.

Met een hele mooie afstand van 16.44m pakte Gerwin van Vliet de titel in de junioren-groep. De Woerdenaar deed dat, mede door het ontbreken van Jaco de Groot(vakantie) en Bastiaan de Bruijn(blessure) alweer voor de vierde keer dit seizoen. Jarno Knijff uit Kamerik, eerstejaars junior, werd met 16.43m tweede, en met een prachtig nieuw persoonlijk record van 15.84m werd Jochem Faassen, uit Woerden, derde.

In de jongens-groep ging de strijd tussen de gebroeders Spruit uit Snelrewaard. Uiteindelijk trok Christiaan met 14.94m aan het langste eind. De 15-jarige scholier, (a.s. vrijdag hoopt hij 16 te worden) die een persoonlijk record heeft van 15.81m, had graag de 16m grens willen passeren, maar slaagde daar deze middag duidelijk niet in.
"Ik ga het nu maar volgende week, tijdens de NFM, proberen", aldus een strijdlustige Christiaan. Met 13.90m werd Corné tweede, en de van vakantie teruggekeerde Kenneth Broos, uit Linschoten, werd met 13.82m derde.

Bij de dames kwam de wedstrijd maar moeilijk op gang. Lange tijd ging daar verrassend Johanna de Bruijn uit Lopik, die uitkomt in de dames-B groep, met een nieuw persoonlijk record van 12.36m aan de leiding. Uiteindelijk leverde dat haar de derde plek op want eerst sprong Gelieny van der Paauw er met 12.70m overheen, die daarmee tweede werd, en toch was het weer Margriet Kamphof uit Linschoten die in haar laatste finalesprong met een hele mooie afstand van 13.58m alsnog de titel voor zich op wist te eisen.

A.s. zaterdag gaan de meeste springers naar het Friesse It-Heidenskip, alwaar de Nationale Fierljep Manefestatie (NFM) wordt versprongen.

Op de hier onder genoemde locaties staan twee hoge resolutie foto's

De meters snellen toe na de 18,24 meter van Pieter Verweij
Gerwin van Vliet is Jarno Knijff net 1 centimeter de baas