logo-polsbroekerdam.jpg
2016-07-25 0:02

Meisjestalent Demi Groothedde springt opnieuw record

Zaterdag vond in Polsbroekerdam de laatste test plaats voor de eerste grote individuele polsstokwedstrijd van het seizoen. Tijdens de JEVA-bokaal konden de springers zich voor het laatst met elkaar meten voor de Nationale Fierljep Manifestatie, welke zaterdag in It Heidenskip zal plaatsvinden.

De afgelopen week was duidelijk de week van het grote meisjestalent Demi Groothedde uit Jaarsveld. De 13-jarige (!) dame wist eerst op woensdag tijdens de Klever Montage-bokaal een nieuw Hollands meisjesrecord te vestigen, waar ze dit record vervolgens nogmaals verbeterde in Polsbroekerdam. Tijdens de JEVA-bokaal kwam Groothedde tot een afstand van 15.53 meter, waarmee ze de overige dames het nakijken liet. Dymphie van Rooijen (Harmelen) en Kimberly Engelhard (Gouda) moesten genoegen nemen met de overige podiumplaatsen. In totaal kwamen 4 dames over de 15 meter, wat laat zien dat de dames klaar zijn voor het NFM.

Bij de senioren wist Rian Baas te profiteren van de afwezigheid van Erwin Timmerarends, welke afwezig was vanwege vakantie. Laurens Lekkerkerker (IJsselstein) opende de wedstrijd zeer sterk in de Senioren A. Met een afstand van 18.64 meter wist hij de lat voor de finale al hoog te leggen voor de Topklasse springers. Maik Backx (Haastrecht) wist de voorronde uiteindelijk het beste af te sluiten. Met een afstand van 19.36 meter wist hij Rian Baas (19.23 meter) nipt voor te blijven. In de finale wist Baas zich te verbeteren tot 19.83 meter, waarmee hij de overwinning behaalde. Jaco de Groot (Woerden) kwam er met 19.05 meter niet aan te pas.

Ricardo Faaij (Haastrecht) wist de juniorenwedstrijd te winnen met een afstand van 17.42 meter. Tweede werd Job den Hollander (Benschop) met een nieuw persoonlijk record van 16.96 meter. Het is pas zijn eerste seizoen, wat laat zien dat hij een van de revelaties van het seizoen is. Paul van Meijeren (Zegveld) completeerde het podium, 16.94 meter was zijn afstand.

De hegemonie van Reinier Overbeek (Benschop) in de jongens-categorie blijft aanhouden. Pas één wedstrijd wist hij niet te winnen en ook nu was hij te sterk voor de concurrentie. In zijn derde sprong kwam Overbeek tot een afstand van 16.58 meter, waarmee hij Bas van Leeuwen (Woerden) ruim een halve meter voor bleef. Linschotenaar Corné de Regt wist zichzelf met een persoonlijk record naar een derde plaats te springen, hij kwam tot 15.90 meter.

De springers zullen zich komende week naar Friesland begeven om zich op te maken voor de Nationale Fierljep Manifestatie. Dit is een wedstrijd waar iedereen aan mee kan doen, waardoor iedereen de kans krijgt om zich te meten met de Nederlandse top van het polsstokverspringen.