2016-09-04 12:57

Spectaculaire afsluiting van het Polsstokverspringseizoen in Vlist met de Pollepleats Nationale Competitie

Woensdagavond 7 september om 18:00 uur start wedstrijd op de schansen van Vlist. Op basis van het klassement, van dit seizoen van beide bonden, springen de beste springers uit Holland en Friesland met elkaar.

De Pollepleats Nationale Competitie gaat over vier wedstrijden waarvan er uiteindelijk drie meetellen voor het klassement.

In Vlist wordt de derde wedstrijd gehouden waarna zaterdag de reeks afgesloten wordt in Burgum. Polsstokclub Vlist is met 9 springers zeer goed vertegenwoordigd in deze strijd, bij de senioren hebben we Thomas van Midden die 3e werd in Linschoten, daarnaast zijn broer Wouter en Maik Backx en Theo van Kooten die zich meten met de nationale top. Zaterdag zorgde Jaco de Groot met 21.57 m. voor een geweldige prestatie en een nieuw Hollands record.

Bij de dames waar de strijd nog zeer spannend is, nadat Dymphie van Rooijen en Wendy Helmes ieder een wedstrijd hebben gewonnen, doen de Vlisterdames Kimberly Engelhard en Julia van Eijk nog zeker mee om de prijzen.

Ricardo Faaij blijft een zeer grote kanshebber bij de junioren zeker nu hij het thuis voordeel heeft en als kersvers Nederlands kampioen start. Bij de jongens springen onze Vlistertalenten Lucas van Eijk en Chris Anker mee om de prijzen.

Kom nog een keer genieten van het Polsstokverspringen. Woensdag 7 september om 18:00 uur start de wedstrijd