logo-linschoten.jpg
2016-09-04 13:18

Jeugd NK Fierljeppen 2016 gewonnen door Kenzo Hielema en Lisse van der Knaap

Afgelopen zaterdag werden in Linschoten de Nederlands Kampioenschappen Polsstokverspringen/ Fierljeppen voor de jeugd gehouden. Jongens en Meisjes in de leeftijdscategorie tot en met 10 jaar en 11-12 jaar, die zich afgelopen seizoen via de Hollandse en Friese competities kwalificeerden streden om de titel.

Bij de jongens van 11 en 12 jaar was er een zeer spannende strijd waarbij met name de toppers van de Hollandse competitie domineerden. Na de eerste twee rondes leek het er op dat Mark van der Horst (Schoonhoven) de wedstrijd ging winnen met 10.99 meter, want de Friese favoriet Wisse Broekstra (Tzummarum) kon Mark op 1 cm na niet passeren. In de derde ronde maakte Harmen Timmerarends (Montfoort) een werkelijk fenomenale sprong van 11,26 meter. Hiermee leek de wedstrijd op slot totdat in de vierde en laatste ronde Kenzo Hielema (Kockengen), die overigens in de voorrondes 2 keer een nat pak haalde, de winnende afstand van 11.52 meter sprong.

Bij de meisjes van 11 en 12 jaar won de Friese favoriete Lisse van der Knaap (IJlst) door haar PR met 14 cm aan te scherpen naar 9.69 meter. Manon Koehoorn (Sneek) sprong tevens een PR maar moest genoegen nemen met een tweede plaats. Eline Kastelein (Zegveld) werd derde met 8.92 meter.

Ook de Hollandse jongens tot en met 10 jaar deden het erg goed. Regerend en reeds tweevoudig Nederlands maar ook de Hollands Kampioen in deze categorie, Roy Velis (Benschop) wist pas in de laatste ronde zijn concurrenten te verslaan met een sprong van 10.03. Hierdoor moest Chris Lodder (Oudewater) weliswaar met een nieuw PR van 9.61 genoegen nemen met zilver. De Fries Thijmen Veenstra, (Suwald) sprong in de finale 9.15 en moest daarmee genoegen nemen met een derde plaats.

Alle meisjes die op het in de categorie tot en met 10 jaar sprongen een PR. Maureen Westerhof, (Sneek) werd eerste met 08.48, Hilde van der Weij, (Sint Annaparochie) 08.03 werd tweede. Lieke Verweij, (Kamerik) werd derde met 7.78.

Het Jeugd NK in Linschoten vond overigens plaats op de nieuwe jeugdschansen die die afgelopen winter gebouwd zijn. Tijdens deze prachtige wedstrijd genoten ca 400 mensen van deze prachtige zomersport op deze mooie locatie.