logo-linschoten.jpg
2017-06-11 17:48

Nieuw meisjesrecord én een dagtitel voor Demi Groothedde

Het is woensdagavond en de buien zijn weggetrokken, het zonnetje komt er af en toe door en een de flinke zijwind. Toch proberen de 1ste klasse springers er op de accommodatie in Linschoten een mooie wedstrijd van te maken en zichzelf zo te verbeteren in het strijd om het De Samenwerking-Klassement. In de 1ste ronde belandt bijna de helft van de sprongen in het water, maar in de loop van de wedstrijd worden er toch een aantal noemenswaardige afstanden gesprongen.

Erwin Timmerarends (Montfoort) springt in de Senioren Topklasse in de voorrondes maar liefst drie 20-meter sprongen. Een nieuw P.R. lijkt in zicht, maar in de finale gaat hij helaas twee keer te water. Toch wint hij de wedstrijd met een prachtige afstand van 20.85m.

Demi Groothedde (Jaarsveld) springt een nieuw Hollands Meisjes Record. Met een afstand van 15.64m neemt zij het record over van Fabiënne Overbeek (Benschop). In de finale springt Dymphie van Rooijen (Harmelen) hier toch vrij gemakkelijk overheen, met 16.02m wint ze de wedstrijd.

Ricardo Faaij (Haastrecht) wint in de Junioren Topklasse met een afstand van 18.92m. Hij blijft dit seizoen vooralsnog ongeslagen.

In de Jongens Topklasse steekt Reinier Overbeek (Benschop) er wederom met kop en schouders bovenuit, hij blijft zijn concurrenten ruim 2,5m voor en wint met een afstand van 18.65m.

Als we de winnende afstanden van de kampioenen bij elkaar optellen blijkt dit de beste wedstrijd dit seizoen, een knappe prestatie.

Dit belooft veel goeds voor de zaterdagwedstrijd, waar gesprongen wordt om de Installatiebedrijf Van der Vaart Bokaal. Het is een prachtige zomerdag, met veel zon en een temperatuur rond de 25 graden Celsius. Gezien deze weersomstandigheden en het resultaat van woensdag zijn de verwachtingen voor de Installatiebedrijf van der Vaart Bokaal hoog. Een ongunstige wind maakt dit echter toch nog een lastige opgave voor de springers.

In de Senioren Topklasse wordt de wedstrijd opnieuw gewonnen door Erwin Timmerarends. Hij komt in de voorronde met een mooie sprong tot 20.44m en gaat in de finale opnieuw twee keer te water. De tweede plaats is voor de winnaar van vorig jaar, Rian Baas (Oudewater), 18.65m. Wilco van Amerongen (Benschop) wordt derde met een afstand van 17.86m. Het wordt hoog tijd voor meer spanning en sensatie in de senioren categorie. Wordt het nog wachten op de terugkomst van Jaco de Groot (Woerden) over een kleine twee weken? Of springt Timmerarends voor die tijd al een nieuw record?

Wederom een verrassing bij de Dames Topklasse! De 15.28m in de eerste sprong van Dymphie van Rooijen is niet genoeg voor de titel. Ze moet genoegen nemen met een tweede plek. Demi Groothedde, die woensdag al een nieuw meisjesrecord sprong, komt tot 15.60m en laat als aanstormend talent zien dat de concurrentie bij de dames steeds groter aan het worden is. Ze is duidelijk in grote vorm, en aast dan ook op het leeftijdsrecord van 16.11 meter. De derde plek is voor Fabiënne Overbeek, zij komt tot 14.92m.

Ricardo Faaij (Haastrecht) wint ook deze wedstrijd in de Junioren Topklasse. Hij springt in de voorronde al een afstand van 18.51m. In de finale zit hij zeer dreigend in stok, het publiek zag zijn eerste 20m-sprong al op de borden staan. Helaas werd het dode punt nét niet gehaald en hij moest hij helemaal in de top toch nog loslaten. Een prachtig P.R. van 18.26m voor Richard van Bemmel bezorgt hem de tweede plek, en het publiek een spectaculair moment om van mee te genieten. Ook Daniel Cluistra is niet ontevreden, hij stapt als derde op het podium met een mooie afstand van 17.82m.

Reinier Overbeek verdedigt zijn titel van vorig jaar. Zijn eerste sprong blijkt al ver genoeg om de Installatiebedrijf van der Vaart Bokaal weer mee naar huis te nemen. In de finale verbetert hij zichzelf nog en komt hij tot de winnende afstand van 16.81m. De tweede plek is met een afstand van 15.11m voor Timon de Haay (Lopik). Corné de Regt (Linschoten) wordt met 14.63m derde.

Deze polsstokdag wordt ´s avonds afgesloten met de strijd om de Zwarte Bokaal bij de jeugd en de 2de klasse.

De hoge verwachtingen werden deze week niet helemaal waargemaakt en de spanning was ver te zoeken, maar enkele mooie uitschieters maakten dit goed. Volgende week wordt er in Polsbroekerdam op woensdag en zaterdag gestreden om respectievelijk de Nico Sluis Vleeswaren Bokaal en de Jeva Bokaal.